czwartek, 25 czerwca 2015

BAŁAGAN W EATON Z TRUSKAWKAMI

Sezon truskawkowy trwa. Korzystam...Nie wiem jak Wy ale ja taki bałagan uwielbiam <3
 Składniki:
10 truskawek
10 małych bezików
pól szklanki śmietany kremówki
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, cukrem pudrem dosładzamy wg upodobań. Bezy 
łamiemy na mniejsze kawałeczki. Truskawki przekrawamy na  połowki, większe na ćwiartki. Na 
dno naczynia wykładamy trochę pokruszonych bez, na to wykładamy dwie łyzki ubitej kremówki, na wierzch
truskawki. Czynności powtarzamy.

42 komentarze:

  1. ależ słodko nabałaganiłaś;) pyszny deser!

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki bałagan też zdecydowane bym przyjęła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja bym mogła codziennie taki w domu mieć

      Usuń
  3. Smaczny ten Twój bałagan! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Też go lubię,ale podczas jedzenia tego nie można myśleć o kaloriach ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja jakoś nawet nie myśle, poprostu zajadam ;)

      Usuń
  5. Ale bym zjadła ! Ostatnio mam straszną ochotę na słodkie :) Ślicznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Taki bałagan to ja mogę jeść codziennie! :))))

    OdpowiedzUsuń
  7. Jupi! Już wiem co będzie dziś na deser :) Akurat mam kilka bezików do wykorzystania :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I jak Aniu? zainspirowałam Cie, robiłaś?

      Usuń
  8. Taki bałagan to ja też lubię, pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  9. Odpowiedzi
    1. Z każdymi owocami dobrze smakuje,to w nim najlepsze

      Usuń
  10. Każdy taki słodki bałagan w pucharku mi pasuje. Jest słodko, ładnie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Świetny deser! Uwielbiam desery podane w pucharkach, wyglądają tak wykwintnie :)
    Pozdrawiam i zapraszam również do mnie: www.homemade-stories.blogspot.be

    OdpowiedzUsuń
  12. Jeden z moich ulubionych deserów :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Z bezikami mniam pyszny bałagan.

    OdpowiedzUsuń