wtorek, 26 stycznia 2016

PLACKI Z KISZONĄ KAPUSTĄ

Napatrzyłam się, napatrzyłam...To tu, to tam...I musiałam zrobić ;) Pyszniutkie, mięciutkie, jedyne w swoim rodzaju placuszki. Fajne urozmaicenie tradycyjnych ziemniaczanych. Spróbujcie sami !
 Składniki:
1 kg ziemniaków
0,5 kg kiszonej kapusty
1 jajko
1 cebula
1/3 szkl mąki pszennej
sól,pieprz
Wykonanie:
Ziemniaki i cebulę ścieramy na tarce o małych oczkach.Łączymy. Kapustę odciskamy , drobno siekamy. Dodajemy do ziemniaków. Wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy z obu stron na rumiano.Osączamy z nadmiaru tłuszczu. 
 Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY    http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

53 komentarze:

  1. Robiłam podobne, bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja nie mogę smakowite, spróbuje zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale mnie naszła na nie ochota :)

    OdpowiedzUsuń
  4. też właśnie się napatrzyłam i "chodzą za mną" chyba muszę takie zrobić...

    OdpowiedzUsuń
  5. Kapusta kiszona jest wszędzie :D Nie dość, że na którymś już blogu widzimy te placuszki to jeszcze dzisiaj w Dzień Dobry TVN były :D Czyli faktycznie muszą być przepyszne :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Widziałam na fb reklamę z Tvp2 ze śniadaniówki, też podobno były

      Usuń
  6. Jeszcze z kiszoną nie robiłam, ale to świetny pomysł.

    OdpowiedzUsuń
  7. Będę musiała spróbować. Nie widziałam wcześniej tego przepisu.

    OdpowiedzUsuń
  8. Robiłam już nie raz. Bardzo je lubię.

    OdpowiedzUsuń
  9. Nigdy nie robiłam a placki bardzo lubię, z chęcią spróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Też wreszcie będę musiała je zrobić, świetny pomysł! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Pięknie upieczone placki, podane na pięknym talerzu...jeść i rozkoszować się smakiem:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Wyglądają smakowicie. ;) Akurat mam w domu kapustę. Nic tylko robić.

    OdpowiedzUsuń
  13. Nie wiem, co lubię bardziej. Placki czy kapustę. :)

    OdpowiedzUsuń
  14. Mało dietetyczne, ale pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  15. No właśnie ja również zastanawiałam się, jak one smakują :))
    Kiedyś muszę koniecznie zrobić, bo kapustkę bardzo lubię :))

    OdpowiedzUsuń
  16. Robiłem jakiś czas temu i nam bardzo smakowały :)
    Polecam placki chrzanowe- też dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Kurczę ale pysznie wyglądają, a nigdy tak nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  18. nie jadłam takich jeszcze, wyglądają przepysznie

    OdpowiedzUsuń
  19. Narobiłaś mi apetytu na takie placki. Jadłam różne, z różnymi dodatkami. Muszę spróbować zrobić takie :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Dlaczego nie ma linku skąd ten przepis został skopiowany???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo nie został skopiowany. Proporcje są takie jak odpowiadają mi i mojej rodzinie

      Usuń
  21. czy kapusta nie będzie twarda?bo placki długo się nie smaży?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bez obaw. Placki wyjdą ok. Kapusta nie bedzie zbyt twarda, a poza tym ją kroimy wiec nie bedzie jej dużo w jednym miejscu, przemiesza się. Polecam zrobić bo pyszne

      Usuń
  22. Robię placki z kiszoną kapustą, ale bez ziemniaków. Muszę spróbować takiej wersji :)

    OdpowiedzUsuń