szklanka śmietany 30%
5 łyżek serka mascarpone
cukier puder do smaku
sok z cytryny
opakowanie markizów kakaowych CUKRY NYSKIE
dwie szklanki świeżych malin
Wykonanie:
* Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny do smaku (nie przesładzając ponieważ do masy damy jeszcze ciasteczka). Do masy dodajemy serek mascarpone, a następnie pokrusone markizy, delikatnie mieszamy.
* Do pucharka wkładamy do połowy krem śmietanowy z ciasteczkami, na wierzch układamy świeże maliny, posypujemy pokruszonymi rureczkami czekoladowymi, dekorujemy połówkami markiz.
Pyszny deser :)
OdpowiedzUsuńależ apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńTakie desery bardzo lubię :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńProsto, szybko i smacznie :D
OdpowiedzUsuńNo, pycha! Prosty, delikatny, najlepszy :)
OdpowiedzUsuńszybko i pysznie !
OdpowiedzUsuń