Składniki:
pół szklanki mascarpone
łyżka soku z cytryny
cukier puder
herbatniki Regionalne CUKRY NYSKIE - ok 10 sztuk
borówki amerykańskie
truskawki
Wykonanie:
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder wedle uznania do smaku.Dodajemy sok z cytryny i mascarpone, miksujemy. Na dno pucharków kruszymy herbatniki, wykładamy 2 kopiaste łyżki masy śmietanowej, na którą znów kruszymy herbatniki. Przykrywamy je kolejną warstwą masy, na którą wykładamy kawałki owoców. Chłodzimy przed podaniem
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder wedle uznania do smaku.Dodajemy sok z cytryny i mascarpone, miksujemy. Na dno pucharków kruszymy herbatniki, wykładamy 2 kopiaste łyżki masy śmietanowej, na którą znów kruszymy herbatniki. Przykrywamy je kolejną warstwą masy, na którą wykładamy kawałki owoców. Chłodzimy przed podaniem
Smacznie wygląda ❤
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!!! Serdecznie pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuńw prostocie siła:) pycha
OdpowiedzUsuńOj bita śmietana to jest to :)
OdpowiedzUsuńZapraszam i do mnie :)
www.natalia-i-jej-świat.pl
Pyszny i prosty deserek. Idealny na "bardziej leniwe" dni :)
OdpowiedzUsuńw prostocie siła :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam desery z owocami, dobrze że zaopatrzyłam się latem i zamroziłam trochę owoców, by tak jak mówisz - przeganiać smaka na słodkie :)
OdpowiedzUsuń