Z domowym sosem czosnkowym- mmm...pychotka!
Składniki:
4 placki tortilli
40 dag piersi z kurczaka
sałata strzępiasta
papryka czerwona
papryka żółta
ogórek typu wąż
czerwona cebula
przyprawa gyros do kurczaka
olej do smażenia
sos:
szklanka śmietany 12%
4 łyżki majonezu
2 ząbki czosnku
pieprz
Wykonanie:
* Pierś w kroimy w plastry, następnie w paseczki. Oprószamy obficie przyprawą gyros, zrumieniamy na rozgrzanym oleju, osączamy.
* Papryki oraz ogórka kroimy w słupki, cebule w półplasterki.
* Sos: Majonez mieszamy ze śmietaną, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę,dobrze wszystko razem mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Odstawiamy aby składniki się przegryzły.
* Placki tortilli podgrzewamy w opiekaczu. Każdy placek smarujemy sosem czosnkowym. Układamy na nim liście sałaty, warzywa, kurczaka, Na wierzch również dajemy sos czosnkowy. Zwijamy.
Sama dobroć!
OdpowiedzUsuńPyszności !
OdpowiedzUsuńTrzymaj się zdrowo !