Najlepsza jest przygotowana ze świeżo ukopanego, następnie starkowanego chrzanu, ale jeśli z jakichś powodów nie macie dostępu do świeżego korzenia chrzanu, możecie go zastąpić zakupionym chrzanem tartym, możliwie najostrzejszym.
Składniki:
0,5 kg buraków
5 dag korzenia chrzanu
sól, cukier, ocet
Wykonanie:
*Korzeń chrzanu obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach.
* Buraki gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy, ścieramy na tarce o małych oczkach.
*Starty chrzan mieszamy z buraczkami, dodajemy do smaku odrobinę cukru, soli oraz octu, mieszamy. Przechowujemy w lodówce.
Zdrówko :)
OdpowiedzUsuńPycha :)
OdpowiedzUsuńwizualizacje produktów
OdpowiedzUsuńDomowe ćwikła są pyszne :)
OdpowiedzUsuńpusulabet
OdpowiedzUsuńsex hattı
hipodrombet
rulet siteleri
rexbet
FDZ7G