wtorek, 5 sierpnia 2014

OCTOWE OGÓRECZKI Z CEBULKĄ

Pyszne, delikatne w smaku, idealne jak dla mnie najlepsze :)
Składniki:
3 kg małych ogóreczków gruntowych
zalewa:
5 szklanek wody
1 szklanka octu
1,5 szklanki cukru
1 łyżka soli
na każdy słoik 0,5l :1 listek laurowy,4 pieprze ziarniste,okolo 15 plastereczków marchwi,połowa cebuli wielkości dużego orzecha włoskiego,1 baldachim kopru plus 2 zielone piórka


Wykonanie:
Na dno kazdego słoika wrzucamy plastereczki marchwi,koper,przekrojoną na mniejsze częsci połowkę cebuli,pieprz,listek laurowy.Ogóreczki układamy do słoików.Wszystkie składniki zaleway zagotowujemy,gorącą zalewamy ogórki,zakręcamy słoiki pasteryzujemy 10 minut

4 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie ogórki. Moja Babcia dla mnie jeszcze robi, zresztą Mama też bo tylko ja je tak lubię w rodzinie :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jeszcze nie robiłam, ale twoje wyglądają przepysznie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. korniszonki lubię ale z takiej proporcji cukru nie próbowałam

    OdpowiedzUsuń