piątek, 8 sierpnia 2014

BAŁAGAN W EATON Z BORÓWKAMI

Uwielbiam bezy, a jeszcze bardziej bitą smietanę, często więc taki prosty deser gości u mnie w domu. Zmieniając owoce zawsze może mieć inny smak.
 Składniki:
szklanka smietany 30 %
szklanka borówek amerykańskich
15 sztuk małych bez
Wykonanie:
Śmietanę ubijamy dodając cukier puder. Na dno pucharków kruszymy bezy, wykładamy ok 2 łyżek smietany, wrzucamy kilka borówek, następnie znów dajemy bitą smietanę, wrzucamy borówki, kruszymy bezę.

12 komentarzy:

  1. Zjadłabym sobie taki bałagan;) prze smacznie wygląda...

    OdpowiedzUsuń
  2. Moi synowie z nim przepadają, ja bym mogła jeść tonami hehe

    OdpowiedzUsuń
  3. Marta ale tutaj u Ciebie są pyszności, koniecznie muszę sobie takie coś zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bietko, nie robi się długo, ale koniecznie musisz spróbować, poprostu niebo wgębie, w dosłownym tego słowa znaczeniu:0 przekonasz sie sama

    OdpowiedzUsuń
  5. Prosto i pysznie :) Też przepadam za tym deserem :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszny deser, jeszcze go nigdy nie robiłam, aż nie do uwierzenia. Muszę zrobić koniecznie :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Marzenko musisz koniecznie, bo naprawde pyszny

    OdpowiedzUsuń
  8. ja też uwielbiam ten deserek tylko szkoda że taki kaloryczny

    OdpowiedzUsuń
  9. Też przepadam za takimi pysznościami .

    OdpowiedzUsuń
  10. Ile porcji wychodzi???Kolejna pyszność.Pozdrawiam T.

    OdpowiedzUsuń