Składniki:
pól kg piersi z kurczaka 2 garscie fasolki szparagowej 2 marchwie sól pieprze zioła prowansalskie 1 jajko 1,5 szklanki bułki tartej Wykonanie:
Piersi z kurczaka rozcinamy na plastry, delikatnie każdy robijamy, oprószamy solą, pieprzem. W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagowa i pokrojoną w słupki marchewkę. Odlewamy wodę po ok 15 minutach, studzimy. Oprószamydosc obficie ziołami. Na każdym plastrze piersi
zkurczaka układamy ciasno fasolki szparagowe i marchewkę. Zwijamy po długości, spinamy wykłaczkami. Kazdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej i zmażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy na pozostałej marchewce i fasolce.
Mniam pyszne te roladki :-) fajny pomysł :-) pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńwyglądaja bardzo smakowicie :)
OdpowiedzUsuńFajne połączenie :)
OdpowiedzUsuńSama lubię tak faszerować mięsko potem gama smaków się wylania w potrawie .
OdpowiedzUsuń