Proste do zrobienia ciasto.W sezonie kiedy śliwek zatrzęsienie musi być koniecznie
Składniki:
1 i 3/4 kostki margaryny
300 g cukru
6 jaj
40 dag mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
70 dag śliwek fioletowych dużych węgierek
2 opakowania cukru waniliowego
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodajęmy przesianą mąkę, ciągle miksujemy, proszek do pieczenia. Dolewamy wczesniej rozpuszczone ostudzone margaryny. Ciasto wylewamy na duża blachę( 30X45) pieczemy ok godziny w 170 st,Jak ostygnie mozemy posypać cukrem pudrem.
Pychotka :) u mnie też było ciacho ze śliwkami :)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam ciasta ze śliwkami. Cały czas inne owoce wpadają mi w ręce. Twoje tak pysznie wygląda, że muszę.... muszę upiec :)
OdpowiedzUsuńDawno z śliwkami niczego nie piekła, muszę nadrobić i w końcu coś upiec. Takie ucierane z owocami są pyszne.
OdpowiedzUsuńDzięki dziewczyny
OdpowiedzUsuńU mnie własnie studzi się podobne ucierane ze śliwkami:)))
OdpowiedzUsuńMniam poproszę kawałeczek :-) moje ulubione śliwki :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko częstuj się :)
OdpowiedzUsuńtakie ciasto to ja lubię, sa one szybkie i pyszne :)
OdpowiedzUsuńProste, szybkie i jakie smaczne:)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak ciasto zrobione w domu , wiesz co wkładasz :)
OdpowiedzUsuń