Delikatne mięsko, fajny słodkawy posmak, sezamowa paniereczka, pycha. Zasmakuje nie tylko dzieciom
Składniki:
500 g piersi z kurczaka
2 łyżki keczupu łagodnego
3 łyżki miodu
łyżka soku z cytryny
sól,pieprz
sezam- opakowanie
Wykonanie:
Pierś z kurczaka kroimy w szersze paseczki. Oprószamy solą i pieprzem
Miód mieszamy z keczupem i sokiem z cytryny. W taka marynatę wkładamy
mięsko najlepiej na noc. Po tym czasie nakładamy ,,faliście" na
patyczki szaszłykowe( lub tradycyjnie kroimy w kostkę). Każdy
szaszłyk obtaczamy w sezamie, pieczemy w piekarniku
tego mi trzeba;) coś lekkiego, smacznego i szybkiego;)
OdpowiedzUsuńCzęstuj się
UsuńTakiego szaszłyczka na obiad byśmy nie odmówiły :D
OdpowiedzUsuńNie dziwie się, bo pyszne
UsuńApetyczne szaszłyki! Super dodatki! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńTakie szaszłyki to coś dla mnie! :) Lekkie i smaczne :)
OdpowiedzUsuńMoi synowie je bardzo lubią
UsuńW sam raz dla mnie zwłaszcza, że z drobiu, bo nie jem innego mięsa. :-) Super przepis.
OdpowiedzUsuńMy tez bardzo lubimy drób, często gości na naszym stole
UsuńSuper pomysł :-) a do tego sos czosnkowy :-)
OdpowiedzUsuńOj tak ;) i jest pysznie
UsuńRewelacja!
OdpowiedzUsuń;)
UsuńDobrze że syn tego nie widzi, pychotka :)
OdpowiedzUsuńMiałabyś dodatkową pracę zapewne
UsuńO tak, takie sezamowe kąski to super sprawa! :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńKurczak i sezam równa się pyszności.
OdpowiedzUsuńZdecydowanie, duet idealny
UsuńJakie pyszne, w sezamie jeszcze nie robiłam a mam i muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńSpróbuj, na pewno nie pożąlujesz
Usuńwyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
OdpowiedzUsuń