Składniki:
płat pstrąga łososiowego
4 łyżki masła
1 łyżka papryki słodkiej
kilka gałązek lubczyku
kilka gałązek oregano
sól,pieprz
sok z cytryny
Wykonanie:
Pstrąga nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Lubczyki oregano siekamy
drobniutko,łączymy z papryką i masłem, dobrze rozcieramy aż składniki się połączą. Takim
masełkiem nacieramy naszą rybkę, układamy na folii aluminiowej,pieczemy ok 20 minut
Prosto,klasycznie i najsmaczniej . Pycha
OdpowiedzUsuńZgadzam się , jest pysznie
UsuńWspaniała rybka :) Pyszności!
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką rybkę :)
OdpowiedzUsuńJa też lubię ;)
UsuńAle pysznie wygląda :) aż ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Asiu
UsuńJa jestem wegetarianką, więc nie dla mnie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam więc na cos innego ;)
UsuńWygląda fantastycznie, ja na razie jestem semiwegetarianką, więc na pewno się skuszę :)
OdpowiedzUsuńCieszę się bardzo, polecam
Usuńmmm, już czuję jak kusząco pachnie!! wspaniała rybka :)
OdpowiedzUsuńdziękuję Beatko, a ryba rzeczywiście bardzo aromatyczna
UsuńUwilbiam ryby,tą recepturę muszę wypróbować :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, na pewno będziesz zadowolona ;)
UsuńPstrąga to chyba jadłam tylko raz nad morzem, chętnie bym spróbowała Twojej wersji! :-)
OdpowiedzUsuńPrzepisik na prawdę dobry, polecam
UsuńMimo, że dzisiaj jadłyśmy łososia na obiad to patrząc na to zdjęcie nadal mamy na niego ochotę :P
OdpowiedzUsuńTeż tak często właśnie mam ,że mogłabym go jeść i jeść
UsuńUwielbiam pstrąga, to moja ulubiona rybka, pysznie wygląda i z chęcią bym coś takiego zjadła :)
OdpowiedzUsuńMój ulubiony pstrąg. Pysznie go przyprawiłaś... mniam, mniam :)
OdpowiedzUsuńKrysiu, rybka jest rzeczywiscie przepyszna
UsuńDo ryb takie zioła najlepsze :-) twój pstrąg wygląda mega
OdpowiedzUsuńDziękuję za miłe słowa
UsuńFajna z zdrowa rybka. Dobrze doprawiona.
OdpowiedzUsuńPysznie zaserwowany:)
OdpowiedzUsuńdziękuję
UsuńRyba moim zdaniem jest najlepsza smażona , takie właśnie Lubie smażone.
OdpowiedzUsuń;)
Usuń