W każdy piątek w moim domu gośc rybka. Dzisiaj była to pieczona dorada, mocno koperkowa, pyszna!Możemy ją przyrządzić tak na grillu. Rybkę podałam na talerzu PARYS- PORCELANA BOGUCICE
Składniki:
2 dorady
1 cytryna
pęczek koperku
2 grubsze plastry masła
sól,pieprz
Wykonanie:
Doradę skrobiemy, patroszymy, usuwamy skrzela. Oprószamy solą i pieprzem wewnątrz i zewnątrz ryby. Cytrynę kroimy na plastry, z połowy wyciskamy sok. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Wewnątrz ryby wkładamy plastry cytryny i po kilka gałązek koperku. Obkładamy starkowanym masłem.Zapiekamy w piekarniku ok 20 minut. Tak samo możemy ugrilowac rybę zawiniętą w folie aluminiową
Właśnie, muszę tak zrobić rybę na grillu :)
OdpowiedzUsuńCały sezon przed Tobą
Usuńbardzo smaczna rybka :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńMuszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuńKoniecznie, na pewno nie pożałujesz
UsuńI u Ciebie też pysznie :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
Usuńale pysznie się zapowiada :) super rybka !!!
OdpowiedzUsuńZawsze smakuje dobrze
UsuńCiekawe jak smakuje dorada :P Wygląda zachęcająco :)
OdpowiedzUsuńZachęcam spróbować
UsuńUwielbiam ryby z piekarnika, z patelni są dla mnie za tłuste. Genialny przepis,koperku jeszcze nie stosowałam!
OdpowiedzUsuńhttp://soalicepl.blogspot.fr/
Spróbuj, na pewno CI posmakuje
UsuńMniam ta rybka pysznie wgląda :-)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńPyszna ryba
OdpowiedzUsuńOj tak...
UsuńWygląda smakowicie, lubię rybki. :-)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja , też lubię ryby
UsuńUwielbiam tak przyrządzoną rybkę, palce lizać:)
OdpowiedzUsuńDziekuję
Usuńpieczona to najlepsza rybka!
OdpowiedzUsuńOj tak, potwierdzam
UsuńBardzo lubię tak przygotowane ryby :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńZaraz oszaleję - aż mi ślinka cieknieeeeeeeeeeeeeeee :]
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania przepisu
UsuńUwielbiam rybę w każdej postaci .
OdpowiedzUsuńJa też
UsuńŚwietna propozycja na piątkowy obiad.
OdpowiedzUsuńI nie tylko , w inne dni tez sie sprawdzi ;)
Usuńsmakowita rybka :)
OdpowiedzUsuńDzieki Elu
UsuńRyby najlepsze i najzdrowsze :)
OdpowiedzUsuńMasz rację Danusiu
Usuń