piątek, 19 czerwca 2015

PIECZONA DORADA

W każdy piątek w moim domu gośc rybka. Dzisiaj była to pieczona dorada, mocno koperkowa, pyszna!Możemy ją przyrządzić tak na grillu. Rybkę podałam na talerzu PARYS- PORCELANA BOGUCICE
 Składniki:
2 dorady
1 cytryna
pęczek koperku
2 grubsze plastry masła
sól,pieprz
Wykonanie:
Doradę skrobiemy, patroszymy, usuwamy skrzela. Oprószamy solą i pieprzem wewnątrz i zewnątrz ryby. Cytrynę kroimy na plastry, z połowy wyciskamy sok. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny. Wewnątrz ryby wkładamy plastry cytryny i po kilka gałązek koperku. Obkładamy starkowanym masłem.Zapiekamy w piekarniku ok 20 minut. Tak samo możemy ugrilowac rybę zawiniętą w folie aluminiową

36 komentarzy:

  1. Właśnie, muszę tak zrobić rybę na grillu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pysznie się zapowiada :) super rybka !!!

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawe jak smakuje dorada :P Wygląda zachęcająco :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam ryby z piekarnika, z patelni są dla mnie za tłuste. Genialny przepis,koperku jeszcze nie stosowałam!
    http://soalicepl.blogspot.fr/

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda smakowicie, lubię rybki. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam tak przyrządzoną rybkę, palce lizać:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Zaraz oszaleję - aż mi ślinka cieknieeeeeeeeeeeeeeee :]

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam rybę w każdej postaci .

    OdpowiedzUsuń
  9. Świetna propozycja na piątkowy obiad.

    OdpowiedzUsuń