poniedziałek, 31 października 2016

KARKÓWKA DUSZONA Z WARZYWAMI

Jeśli chcemy przygotować coś zrobi się samo, coś co będzie wręcz rozpływało się w ustach i będzie i mięso i warzywa, to polecam karkówkę uduszoną z różnymi warzywami. Szybko i pysznie.
Składniki:
8 plastrów karkówki
1/4 brokuła
1/4 kalafiora
15-20 sztuk mini marchewek
4 żółte marchewki- w plastry
1 papryka czerwona
1 papryka żółta
1 czerwona cebula
sól,pieprz, słodka papryka
1 puszka pomidorów bez skórki
2szklanki bulionu drobiowego
olej do smażenia
Karkówkę delikatnie rozbijamy. Oprószamy sol,a pieprzem, słodką papryką. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Zabieramy mięso, na patelnie wrzucamy posiekaną cebulę w piórka. Kiedy się zezłoci, zabieramy. W garnuszku zagotowujemy bulion. wkładamy mięso, cebulę, dodajemy pomidory, ew. doprawiamy do smaku wywar. Dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Po tym czasie dokładamy resztę warzyw: paprykę w kostkę, różyczki kalafiora i brokuła, żółtą marchewkę pokrojoną w plastry , całe mini marchewki. Dusimy jeszcze ok 15 minut.. Podajemy z opiekanymi ziemniaczkami.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

32 komentarze:

  1. moi mężczyźni byli by zachwyceni ,ja zresztą również :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To koniecznie zrób, ba na prawdę jest smaczna

      Usuń
  2. Jakie pyszne danie :) uwielbiam takie w jednym "garze"

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo apetycznie wygląda! Widzę kochana że image zmieniłaś, świetnie wyglądasz w tej fryzurce :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio też takie dania, które robią się same są na topie mojej listy. :) Pyszna propozycja :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Widzę że twoi domownic też lubią mięso :)danie bardzo pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. nie pogardziłabym takim obiadem :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Nasza babcia jest mistrzynią w robieniu karkówki :D Twoja propozycja prezentuje się bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Babcie maja to do siebie że przepysznie gotują ;)

      Usuń
  8. Bardzo lubię takie dania. Takie mięsko super pachnie i smakuje :)Również gości w mojej kuchni :)

    OdpowiedzUsuń
  9. idealne danie dla mięsożerców :)

    OdpowiedzUsuń
  10. To jest najlepszy sposób podania mięsnego dania, tak żeby smakowało i żeby wszyscy się nim zachwycali. Mnie zachwyca już od samego patrzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Mmm wygląda pysznie a żółtych marchewek jeszcze nie jadłam

    OdpowiedzUsuń
  12. Karkóweczka palce lizać! coś dla nas:)

    OdpowiedzUsuń
  13. pożywnie i sycąco :) super na jesienny obiad !

    OdpowiedzUsuń