piątek, 21 października 2016

ZIEMNIACZKI OBSMAŻANE

Świetne jako dodatek do obiadu, pyszne do szklanki kefiru czy maślanki. Zmieniając przyprawy zmienimy smak tego prostego dodatku .
Składniki:
70 dag ziemniaków
sól,pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy. Duże kroimy na ćwiartki, mniejsze na połówki. Zalewamy woda, solimy, gotujemy 5 minut od zagotowania, po tym czasie przekładamy na patelnię, obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości oleju. 


Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY    http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

20 komentarzy:

  1. Oj tak , takie obsmażane ziemniaczki są najlepsze :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam takie ziemniaki.. Muszę sobie je zrobić w najbliższym czasie. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie obsmażane najlepsze :) a Galeo to marka z której najczęściej kupuje przyprawki :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię takie ziemniaczki z kwaśnym mleczkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Też zjadam ze smakiem takie ziemniaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Takie ziemniaczki są pyszne. Uwielbiam.:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Maju weź nie torturuj moich kiszek :D:D

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakie pomysłowe te ziemniaczki - proste i smakowite :)

    OdpowiedzUsuń
  9. od jakiegoś czasu mam ochotę na pieczone ziemniaczki

    OdpowiedzUsuń
  10. niby proste danie, ale za to bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. A jak nie ma papryki słodkiej to zamiast niej dam ostra to będzie duża różnica? Wtedy mniej jej dać?

    OdpowiedzUsuń