Składniki:
70 dag ziemniaków
sól,pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
Wykonanie:
Ziemniaki obieramy. Duże kroimy na ćwiartki, mniejsze na połówki. Zalewamy woda, solimy, gotujemy 5 minut od zagotowania, po tym czasie przekładamy na patelnię, obsmażamy na rumiano na niewielkiej ilości oleju.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Oj tak , takie obsmażane ziemniaczki są najlepsze :-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ziemniaki.. Muszę sobie je zrobić w najbliższym czasie. :)
OdpowiedzUsuńMniam !
OdpowiedzUsuńZiemniaczki z ziołami to nasza miłość <3
OdpowiedzUsuńMniam uwielbiam :-)
OdpowiedzUsuńTakie obsmażane najlepsze :) a Galeo to marka z której najczęściej kupuje przyprawki :D
OdpowiedzUsuńLubię takie ziemniaczki z kwaśnym mleczkiem :)
OdpowiedzUsuńTeż zjadam ze smakiem takie ziemniaczki :)
OdpowiedzUsuńSmak dzieciństwa :)
OdpowiedzUsuńTakie ziemniaczki są pyszne. Uwielbiam.:)
OdpowiedzUsuńMaju weź nie torturuj moich kiszek :D:D
OdpowiedzUsuńJakie pomysłowe te ziemniaczki - proste i smakowite :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione! :)
OdpowiedzUsuńSmakowity dodatek do obiadu :)
OdpowiedzUsuńMyy pyszne, takie uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńod jakiegoś czasu mam ochotę na pieczone ziemniaczki
OdpowiedzUsuńpysznie podane ziemniaczki :)
OdpowiedzUsuńSuper. :-)
OdpowiedzUsuńniby proste danie, ale za to bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńA jak nie ma papryki słodkiej to zamiast niej dam ostra to będzie duża różnica? Wtedy mniej jej dać?
OdpowiedzUsuń