To jak? Wypróbujecie i przygotujecie?
Składniki:
300 g mąki uniwersalnej Szymanowskiej
150 ml mleka
150 ml mleka
kieliszek wódki
2 jajka
1 łyżka cukru
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Wykonanie:
*Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywno, kiedy tak się stanie dodajemy cukier, miksujemy razem.
* Mąkę mieszamy z mlekiem, miksujemy, dodajemy żółtka,oraz alkohol mieszamy. Następnie dodajemy białka, delikatnie mieszamy.
* W granuszku rozgrzewamy olej. Ciasto przekładamy do szprycy z dość dużą końcówką, wyciskamy ciasto na olej tworząc spirale. Smażymy na rumiano z obu stron.
*Przestudzone posypujemy cukrem pudrem.
nie widzę ile nkeka
OdpowiedzUsuń150 ml. Już dopisałam
UsuńNie słyszałam nigdy ale wygląda fajnie
OdpowiedzUsuńPs : dodaj do składników ile mleka 💋
Pozdrawiam
Zapraszam do siebie w wolnej chwili 💋
Są bardzo smaczne. Polecam
UsuńSchrupałoby się takie zawijaski :D
OdpowiedzUsuń😀
Usuń😘
OdpowiedzUsuńAle fajne te zawijaski, do pochrupania idealne ;)
OdpowiedzUsuńFajne i pyszne. Polecam
UsuńWyglądają bardzo apetycznie, zjadłabym do kawy c:
OdpowiedzUsuńblog | instagram | youtube
Lubimy je chrupać :)
OdpowiedzUsuńPS. U nas to lany chrust ;)
Oj kusisz, z chęcią zjadłabym coś takiego :)
OdpowiedzUsuńMmmm...
OdpowiedzUsuńPyszności!
OdpowiedzUsuńjuż tyle razy widziałam na różnych blogach,a nigdy nie próbowałam
OdpowiedzUsuń