Składniki:
polędwiczki wieprzowe- ok 50 dag jedna
sól, pieprz
słodka papryka mielona, ostra papryka mielona
olej do obsmażenia
Wykonanie:
*Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem oraz paprykami. Odstawiamy do lodówki na kilka godz aby przeszła przyprawami.
*Następnie tak przygotowane mięso obsmażamy ze wszystkim stron na patelni.
* Obsmażone polędwiczki przekładamy do naczynia żaroodpornego, spryskujemy olejem. Pieczemy 15 minut w 170 st, następnie zmniejszamy temp na 140 i pieczemy jeszcze 15 minut. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami i miksem sałat. Świetne również na zimno na kanapki.
pysznie wygląda
OdpowiedzUsuńw niedziele robiłam polędwiczki, twoja pysznie się prezentuje !
OdpowiedzUsuńMniam, uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWyglądają przepysznie!!! Serdecznie pozdrawiam:))
OdpowiedzUsuńPysznie się prezentują :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam polędwiczkę, często przygotowuje ją po prostu na patelni, mmm :)
OdpowiedzUsuńMniam! Domowa wędlina jest jednak najlepsza!
OdpowiedzUsuńBardzo smaczne mięsko : )
OdpowiedzUsuńWitam bardzo serdecznie w ten zimowy czas normalnie ślinka cieknie I gdyby dało się wyciągnąć przez monitor to już bym pałaszować A te twoje pyszności pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę mnóstwa kulinarnych pomysłów na przyszłość Życzę przyjemnego weekendu
OdpowiedzUsuńGdybyś miała ochotę to serdecznie zapraszam Cię na bloga swojej Przyjaciółki , która również jak i Ty chwyta piękne obrazy w swój obiektyw i pisze posty płynące prosto z serca dla drugiego człowieka .
---> odnowionaja.blogspot.com
Pozdrawiam bardzo serdecznie Sylwia :)