wtorek, 27 lutego 2018

PIECZONE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE

Polędwiczka to delikatne mięso które w prosty sposób, szybko przygotujemy. Podana z całymi opiekanymi ziemniaczkami i surówką z miksem salat będzie świetną propozycją na odświętny obiad. 
Składniki:
polędwiczki wieprzowe- ok 50 dag jedna
sól, pieprz
słodka papryka mielona, ostra papryka mielona
olej do obsmażenia
Wykonanie:
*Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem oraz paprykami. Odstawiamy do lodówki na kilka godz aby przeszła przyprawami. 
*Następnie tak przygotowane mięso obsmażamy ze wszystkim stron na patelni.
* Obsmażone polędwiczki przekładamy do naczynia żaroodpornego, spryskujemy olejem. Pieczemy 15 minut w 170 st, następnie zmniejszamy temp na 140 i pieczemy jeszcze 15 minut. Podajemy z całymi pieczonymi ziemniaczkami i miksem sałat. Świetne również na zimno na kanapki. 

9 komentarzy:

  1. w niedziele robiłam polędwiczki, twoja pysznie się prezentuje !

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam, uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają przepysznie!!! Serdecznie pozdrawiam:))

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam polędwiczkę, często przygotowuje ją po prostu na patelni, mmm :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Mniam! Domowa wędlina jest jednak najlepsza!

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam bardzo serdecznie w ten zimowy czas normalnie ślinka cieknie I gdyby dało się wyciągnąć przez monitor to już bym pałaszować A te twoje pyszności pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę mnóstwa kulinarnych pomysłów na przyszłość Życzę przyjemnego weekendu


    Gdybyś miała ochotę to serdecznie zapraszam Cię na bloga swojej Przyjaciółki , która również jak i Ty chwyta piękne obrazy w swój obiektyw i pisze posty płynące prosto z serca dla drugiego człowieka .

    ---> odnowionaja.blogspot.com

    Pozdrawiam bardzo serdecznie Sylwia :)

    OdpowiedzUsuń