niedziela, 4 marca 2018

MAŚLANE INDYCZE GOLONKI Z WARZYWAMI

Na moim niedzielnym stole zawitają dzisiaj indycze golonki. O maślanym smaku, z całymi pieczonymi ziemniaczkami i aromatycznymi warzywami. Będzie pysznie. 
Składniki:
4 indycze golonki
pól kostki masła
sól ,pieprz
słodka i ostra papryka mielona
2 opakowania mrożonych warzyw ( miks) ok 500 g
Wykonanie:
*Golonki nacieramy solą i pieprzem, oprószamy paprykami, odstawiamy do lodówki na min 2 godziny.
* Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy plasterkami masła. Wstawiamy do nagrzanego do 170 st piekarnika. Po godzinie  obkładamy warzywami, które wcześniej odmrażamy. Pieczemy jeszcze ok 20 minut.

12 komentarzy:

  1. Choć osobiście za golonką nie przepadam, to znam kogoś kto już na widok zdjęcia zrobiłby się głodny ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam golonkę, ale indyczej nie jadłam :P

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie golonkę uwielbiają tato i brat, i myślę, ze tak przyrządzona na pewno by im smakowała :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Aż nabrałam ochoty na takie danie obiadowe. Pysznie to wszystko przygotowałaś, zrobiłaś i pięknie podałaś :)
    Miłego dnia Majeczko :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie lubię golonek co nie zmienia faktu że wyglądają smakowicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. wow, chyba zgłodniałam :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Wyglądają apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Danie wygląda na bardzo smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow jak pięknie przygotowane i zaserwowane indycze golonki ;)

    OdpowiedzUsuń