Składniki:
4 indycze golonki
pól kostki masła
sól ,pieprz
słodka i ostra papryka mielona
2 opakowania mrożonych warzyw ( miks) ok 500 g
Wykonanie:
*Golonki nacieramy solą i pieprzem, oprószamy paprykami, odstawiamy do lodówki na min 2 godziny.
* Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy plasterkami masła. Wstawiamy do nagrzanego do 170 st piekarnika. Po godzinie obkładamy warzywami, które wcześniej odmrażamy. Pieczemy jeszcze ok 20 minut.
Zjadłabym taką goloneczke:)
OdpowiedzUsuńZjadłabym taką goloneczke:)
OdpowiedzUsuńChoć osobiście za golonką nie przepadam, to znam kogoś kto już na widok zdjęcia zrobiłby się głodny ;)
OdpowiedzUsuńbardzo fajnie danie
OdpowiedzUsuńUwielbiam golonkę, ale indyczej nie jadłam :P
OdpowiedzUsuńU mnie golonkę uwielbiają tato i brat, i myślę, ze tak przyrządzona na pewno by im smakowała :)
OdpowiedzUsuńAż nabrałam ochoty na takie danie obiadowe. Pysznie to wszystko przygotowałaś, zrobiłaś i pięknie podałaś :)
OdpowiedzUsuńMiłego dnia Majeczko :)
Nie lubię golonek co nie zmienia faktu że wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńwow, chyba zgłodniałam :D
OdpowiedzUsuńWyglądają apetycznie :)
OdpowiedzUsuńDanie wygląda na bardzo smaczne :)
OdpowiedzUsuńWow jak pięknie przygotowane i zaserwowane indycze golonki ;)
OdpowiedzUsuń