środa, 31 października 2018

SZNYCLE INDYCZE Z MOZARELLĄ I SAŁATKĄ

Brak pomysłu na obiad? A co powiecie na proste do przygotowania pieczone sznycle  z indyka, podane z mozzarellą i sałatka? To świetny i pyszny pomysł na obiad. Wypróbujcie sami. 
Składniki:
5 plastrów sznycla indyczego
sól, pieprz
szklanka startej mozzarelli
2 pomidory 
1 czerwona cebula
posiekana natka pietruszki
3 plastry sera feta 
Wykonanie:
*Sznycle delikatnie rozbijamy , oprószamy solą, pieprzem, układamy w naczyniu, zapiekamy ok 10-15  minut, po tym czasie posypujemy serem mozzarellą, zapiekamy, aż ser się rozpuści. 
* Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę, tak samo kroimy cebulkę. Na każdy plaster mięsa wykładamy pomidory, cebulę, posypujemy dość obficie natką pietruszki, na wierzch układamy po kilka kawałeczków sera fety. 

3 komentarze: