Składniki:
1 polędwiczka wieprzowa ok 80 dag
3 cebule
sól ziołowa, pieprz, słodka papryka
olej do smażenia
Wykonanie:
Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem, nacieramy wszystkimi przyprawami, odstawiamy do lodówki na min dwie godz.
Na rozgrzany olej wykładamy polędwiczkę, obsmażamy ze wszystkich stron.
Na tym samym oleju szklimy pokrojone w piórka cebule.
Do naczynia do zapiekania układamy polędwiczkę, obkładamy cebulą. Pieczemy 20 minut, po tym czasie wyjmujemy z piekarnika, przez pięć minut trzymamy pod przykryciem aby polędwiczka doszła.
Tak przygotowana polędwiczka jest soczysta.
bardzo mi się podoba Twoj pomysł na polędwiczke :)
OdpowiedzUsuńależ to musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńTylko jaka temperatura piekarnika?
OdpowiedzUsuńJa zawsze piekę tak w 170 st
Usuńseeifjuv541h
OdpowiedzUsuńgolden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet
golden goose outlet