Składniki:
1/2 kg białej kapusty
2 marchewki
pól puszki kukurydzy
3 gałązki natki pietruszki
3 gałązki natki pietruszki
1 por z kawałkiem zielonej częsci
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka ostrej musztardy Kamis
łyżeczka soku z cytryny
sól do smaku
Wykonanie:
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy drobno, pora cieniutko kroimy w półplasterki. ,Marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach.Wszystko mieszamy, dodajemy kukurydzę, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, doprawiamy, mieszamy dokładnie, podajemy schłodzone
Bardzo smacznie wygląda i tak zachęcająco .
OdpowiedzUsuńale pychotka ! jedna z moich ulubionych :)
OdpowiedzUsuńpyszna suróweczka :)
OdpowiedzUsuńMarto takie surówki są najlepsze :-) powiem ci że kukurydzy jeszcze nie dawałam do takiej kapusty :-) z chęcią taką zrobię :-) pozdrawiam serdecznie :-)
OdpowiedzUsuń