piątek, 10 października 2014

SURÓWKA MEKSYKAŃSKA

Dziś miałam ochotę na taką szybką do przygotowania surówkę z białą kapustką, zapraszam..
Składniki:
1/2 kg białej kapusty
2 marchewki
pól puszki kukurydzy
3 gałązki natki pietruszki
1 por z kawałkiem zielonej częsci
2 łyżki majonezu
2 łyżki śmietany
1 łyżeczka ostrej musztardy Kamis
łyżeczka soku z cytryny
sól do smaku
Wykonanie:
Kapustę szatkujemy drobno, pora cieniutko kroimy w półplasterki. ,Marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach.Wszystko mieszamy, dodajemy kukurydzę, dodajemy majonez, śmietanę, musztardę, doprawiamy, mieszamy dokładnie, podajemy schłodzone

4 komentarze:

  1. Bardzo smacznie wygląda i tak zachęcająco .

    OdpowiedzUsuń
  2. ale pychotka ! jedna z moich ulubionych :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Marto takie surówki są najlepsze :-) powiem ci że kukurydzy jeszcze nie dawałam do takiej kapusty :-) z chęcią taką zrobię :-) pozdrawiam serdecznie :-)

    OdpowiedzUsuń