niedziela, 26 października 2014

GOLONKA W PIWIE

Coś dobrego, coś co przypadnie do gustu każdemu mężczyźnie...Ale nie tylko...Panie też napewno nie pogardzą.Goloneczka!
Składniki:
4 szkl bulionu warzywnego
4 liście laurowe
golonka 1kg
1 litr piwa
sól
Wykonanie:
Golonkę oczyszczamy ze szczeciny. Do garnka wlewamy bulion, piwo, wrzucamy liście laurowe, wkładamy golonkę. Gotujemy 20 minut od zagotowania wody. Po tym czasie wyjmujemy , przestudzamy, dobrze nacieramy solą. Układamy w naczyniu żarodopornym,pieczemy ok 80 minut. Polewamy co jakiś czas wywarem z gotowania golonki.

7 komentarzy:

  1. Taka Goloneczka w piwie jest najlepsza:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobrą goloneczką grzech pogardzić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj mój mężuś byłby zachwycony, ja w sumie też bym spróbowała samego mięska z musztardą :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. oj muszę taką golonkę zrobić mężowi :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Robiłam w wolno warze też wyszła pyszna , polecam ci tak samo zrobić .

    OdpowiedzUsuń