Dobrą rybę można jeść codziennie. Mnie na pstrąga naszła dziś ochota. Nie zastanawiając się zbyt długo upiekłam go z dodatkiem natki pietruszki i cytryny. Przepyszny
Składniki:
1 sprawiony pstrąg
1 pęczek natki pietruszki
sól
świeżo mielony pieprz
pół cytryny
Wykonanie:
Pstrąga myjemy, oprószamy solą i pieprzem wewnątrz i zewnątrz ryby. Do środka ryby wkładamy gałązki natki pietruszki oraz plastry cytryny. Z wierzchu na rybę wyciskamy sok z cytryny. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 15-20 minut.Podajemy z plastrami cytryny.
Nasza mama kiedyś dość często takiego pstrąga na obiad robiła, musimy jej powiedzieć, że jak przyjedziemy do domu to musi koniecznie taką rybką nas przywitać :D
OdpowiedzUsuńNo to ładnie poproście to na pewno się zgodzi na takie przywitanie
UsuńUwielbiam pstrąga w takiej wersji! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie ;)
Z chęcią zajrzę ;)
UsuńPyszna taka rybka :)
OdpowiedzUsuńDziekuję
Usuńuwielbiam pieczonego pstrąga, staramy się jeść ryby częściej niż tylko w piątek:)
OdpowiedzUsuńJa też się staram, choć czasem różnie wychodzi :)
UsuńAle pyszności tu u Ciebie, nie jem mięsa, więc rybka dla mnie jak najbardziej. :-)
OdpowiedzUsuńCieszę się że tym razem trafiłam w gust
UsuńPyszna rybka :) i jak pięknie podana :)
OdpowiedzUsuńDzięki Kasiu
UsuńTaką rybkę z chęcią bym zjadła :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńLubię pstrąga, bo zawsze smakuje i szybko można go przygotować na różne sposoby :)
OdpowiedzUsuńOj tak. Sposobów jest wiele i zawsze dobry
UsuńWspaniała rybka :-) lubię pstrąga :-)
OdpowiedzUsuńJa też :)
UsuńLubimy rybki, oj lubimy :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńNie przepadam za rybkami ale na taką chyba bym się skusiła :)
OdpowiedzUsuńT jest rzeczywiscie dobra
UsuńPod każdą postacią pstrąga uwielbiam :]
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja
UsuńLubię:) i to bardzo! ja dodaję jeszcze do środka troszkę masła:)
OdpowiedzUsuńZ masełkiem jeszcze pyszniejszy, oj tak
UsuńTo prawda, dobrą rybę można jeść codziennie! Świetny pomysł, na pewno go kiedyś wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo naprawdę pysznie
Usuń