Danie typu -z tego co mamy pod ręką. Czyścimy lodówkę i przygotowujemy coś dobrego! Dwa w jednym. Pysznie choć niekoniecznie drogo, tak też się da jak widać.
Składniki:
1/2 kg kiełbasy cienkiej (u mnie podwawelska)
2 garście fasolki szparagowej
2 duże marchewki
1 cebula
olej do smażenia
10 łyżek keczupu łagodnego
sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 nieduża papryczka chili
Wykonanie:
Szparagówkę i pokrojone w słupki marchewki podgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie kiełbasę kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiedy kiełbaska zacznie się przyrumieniać dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsączone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem
Takie dania są najsmaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńProste czasem najlepsze
UsuńFajny i prosty przepis, lubię takie receptury ;-)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńBardzo fajne danie :-)
OdpowiedzUsuń..i proste
UsuńSzybko i smacznie :) Dobry przepis :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńTakie pyszne porządki zrobiłaś :D
OdpowiedzUsuńCzasem poprostu trzeba
UsuńBardzo lubię takie dania :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńTwoje dania są genialne, na jesień to już w ogóle pasują. :D
OdpowiedzUsuńDziękuję serdecznie za miłe słowa
UsuńFajnie jest zrobić taki remanent w lodówce. Wychodzą same pyszne dania :)
OdpowiedzUsuńNo tak, czasem się przydaje teki remament
UsuńUwielbiam takie dania :) Szybko i pysznie :)
OdpowiedzUsuńJa też takie proste lubię, czasem ratują życie
Usuńsuper danie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuń