poniedziałek, 9 listopada 2015

ZAPIEKANA KIEŁBASKA Z WARZYWAMI W SOSIE

Danie  typu -z tego co mamy pod ręką. Czyścimy lodówkę i przygotowujemy coś dobrego! Dwa w jednym. Pysznie choć niekoniecznie drogo, tak też się da jak widać.
 Składniki:
1/2 kg kiełbasy cienkiej (u mnie podwawelska)
2 garście fasolki szparagowej
2 duże marchewki
1 cebula
olej do smażenia
10 łyżek keczupu łagodnego
sól,pieprz do smaku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 nieduża papryczka chili

Wykonanie:
Szparagówkę i pokrojone w słupki marchewki podgotowujemy ok 10 minut w osolonej wodzie. W tym czasie kiełbasę kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Kiedy kiełbaska zacznie się przyrumieniać dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Podsmażamy, dodajemy odsączone fasolkę i marchewkę, smażymy ok 5 minut, dodajemy zioła prowansalskie, keczup, posiekaną drobno papryczkę chili. Wg uznania doprawiamy sola i pieprzem. Podajemy z pieczywem

19 komentarzy:

  1. Fajny i prosty przepis, lubię takie receptury ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Szybko i smacznie :) Dobry przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie pyszne porządki zrobiłaś :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię takie dania :) Pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Twoje dania są genialne, na jesień to już w ogóle pasują. :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajnie jest zrobić taki remanent w lodówce. Wychodzą same pyszne dania :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam takie dania :) Szybko i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń