Przygotujcie sobie takie cytrynki z dodatkiem miodu i imbiru, będą świetnym dodatkiem do herbaty. Ja codziennie piję ten syrop aby dostarczyć organizmowi potrzebnej dawki min. wit c.
Składniki:
4 cytryny
5 cm kawałek imbiru
szklanka miodu lipowego płynnego
Wykonanie:
Cytryny sparzamy, kroimy w plastry, układamy w słoiku. Pomiędzy plastry cytryny co jakiś czas wkładamy plastry obranego imbiru. Tak przygotowane cytryny zalewamy miodem do 3/4 wysokości słoika, cytryny puszczą sok, poziom sie podniesie. Tak przygotowany syrop możemy pić zapobiegawczo po kilka łyżek dziennie, lub dodawać do herbat.
Cytryny sparzamy, kroimy w plastry, układamy w słoiku. Pomiędzy plastry cytryny co jakiś czas wkładamy plastry obranego imbiru. Tak przygotowane cytryny zalewamy miodem do 3/4 wysokości słoika, cytryny puszczą sok, poziom sie podniesie. Tak przygotowany syrop możemy pić zapobiegawczo po kilka łyżek dziennie, lub dodawać do herbat.
coś dla mnie, ostatnio nie mogę się pozbierać,co chwila coś
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł na walkę z choróbskiem:)
OdpowiedzUsuń