czwartek, 25 czerwca 2015

BAŁAGAN W EATON Z TRUSKAWKAMI

Sezon truskawkowy trwa. Korzystam...Nie wiem jak Wy ale ja taki bałagan uwielbiam <3
 Składniki:
10 truskawek
10 małych bezików
pól szklanki śmietany kremówki
cukier puder do smaku
Wykonanie:
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, cukrem pudrem dosładzamy wg upodobań. Bezy 
łamiemy na mniejsze kawałeczki. Truskawki przekrawamy na  połowki, większe na ćwiartki. Na 
dno naczynia wykładamy trochę pokruszonych bez, na to wykładamy dwie łyzki ubitej kremówki, na wierzch
truskawki. Czynności powtarzamy.

40 komentarzy:

  1. ależ słodko nabałaganiłaś;) pyszny deser!

    OdpowiedzUsuń
  2. Taki bałagan też zdecydowane bym przyjęła :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Smaczny ten Twój bałagan! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Też go lubię,ale podczas jedzenia tego nie można myśleć o kaloriach ;-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale bym zjadła ! Ostatnio mam straszną ochotę na słodkie :) Ślicznie się prezentuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Apetycznie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  7. Taki bałagan to ja mogę jeść codziennie! :))))

    OdpowiedzUsuń
  8. Takie bałagany to i my kocham <3 :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Jupi! Już wiem co będzie dziś na deser :) Akurat mam kilka bezików do wykorzystania :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Taki bałagan to ja też lubię, pyszności.

    OdpowiedzUsuń
  11. Też robię taki deserek, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  12. Każdy taki słodki bałagan w pucharku mi pasuje. Jest słodko, ładnie i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Świetny deser! Uwielbiam desery podane w pucharkach, wyglądają tak wykwintnie :)
    Pozdrawiam i zapraszam również do mnie: www.homemade-stories.blogspot.be

    OdpowiedzUsuń
  14. Jeden z moich ulubionych deserów :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Z bezikami mniam pyszny bałagan.

    OdpowiedzUsuń