Składniki:
1 duży por biała część
2 duże marchewki
jabłuszko
2 łyżki śmietany
2 łyżki majonezu
sól,pieprz do smaku
Wykonanie:
Pora kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o buraczanych oczkach.Tak samo postępujemy z jabłuszkiem. Warzywa mieszamy ze sobą, dodajemy śmietanę, majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
znana i lubiana, u nas również często gości na stole;)
OdpowiedzUsuńProste czasem najlepsze :)
UsuńMy bez śmietany i majonezu poprosimy :D
OdpowiedzUsuńRobi się :)
UsuńBardzo często taką robię, jest pyszna :-)
OdpowiedzUsuńU mnie też jest czesto
UsuńW dzieciństwie nienawidziłam, a obecnie kocham. :D
OdpowiedzUsuńSmaki się zmieniają
UsuńJest bardzo dobra! :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com
Ja tez ja bardzo lubię
UsuńPor jest genialny, kocham zupke porową też :)
OdpowiedzUsuńJa zupę porową też bardzo lubię
UsuńJa też ją bardzo lubię :-)
OdpowiedzUsuńCzęsto ją robimy - palce lizać :]
OdpowiedzUsuńPotwierdzam :)
UsuńU mnie też dość często się pojawia na stole, czasem jeszcze z dodatkiem kapusty pekińskiej :)
OdpowiedzUsuńZ pekinką tez musi być niezła
UsuńBardzo lubię por w surówkach, choć czasami jest bardzo ostry. W Twojej propozycji z pewnością marchewka łagodzi tą ostrość.
OdpowiedzUsuńTak, marchewka i jabłuszko fajnie łagodzą smaki
Usuń