Składniki:
1 pierś z kurczaka
3 łyżki miodu
6 łyżki keczupu
po pół łyżeczki: papryki słodkiej mielonej, pieprzu, czosnku
granulowanego
łyżeczka suszonego lubczyku
Wykonanie:
Piersi z kurczaka kroimy na plastry. Miód łączymy razem z keczupem , dodajemy przyprawy. Gotową marynatą smarujemy mięso, odkładamy najlepiej na całą noc do lodówki. Na drugi dzień grillujemy na rumiano z obu stron.
http://www.alma24.pl/
Ja to kurczaka w kaaaażdej postaci. :D Zwłaszcza takiej!
OdpowiedzUsuńJa grillowanego tez bardzo lubię
UsuńZ grilla to bym z chęcią zjadła :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńChciałabym już móc wyciągnąć grilla i coś na nim przygotować, ale jak na razie pogoda nie pozwala :) Kurczak prezentuje się super i ten smak :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńKurczak z grilla jego delikatny smak zawsze jest na tak :)
UsuńMięsko z grilla ma taki super aromat szkoda, że musimy ograniczać :/
OdpowiedzUsuńCzasem troszke mozna ;) nawet wskazane
UsuńPyszna propozycja :-)
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńPyszna propozycja. My grillujemy w sobotę. Ma być tak ciepło, że już się nie mogę doczekać. Drób z grilla jest super :)
OdpowiedzUsuńPewnie że tak, drób z grilla zawsze smakuje
Usuńaż zapachniało... :)
OdpowiedzUsuń;)
Usuń