Składniki:
2 szklanki soczewicy 1 pomidor 2 garście posiekanej drobno kapusty pekińskiej pęczek rzodkiewek 1 zielony ogórek 1/3 szklanki oleju rzepakowego sok z 1/3 cytryny 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka cukru 2 łyżki wody 1/4 łyżeczki bazylii 1/4 łyżeczki oregano sól i pieprz do smaku Wykonanie:
Pomidora, rzodkiewki i ogórka drobno kroimy, dodajemy pekinkę, soczewicę. Z podanych składników przygotowujemy sos, polewamy sałatkę.
Na dobrą sałatkę to mam zawsze ochotę:)
OdpowiedzUsuńTo tak jak ja :)
UsuńUwielbiam takie sałatki
OdpowiedzUsuńMniam! Super pomysł.
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńPysznie skomponowana :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńUwielbiam dodatek soczewicy do potraw. :-)
OdpowiedzUsuń