Składniki:
2 piersi z kurczaka
pół szklanki oleju
2 łyżki octu winnego
po pół łyżeczki: kolendry, kuminu, kurkumy, imbir, kardamonu,goździka, czosnku granulowanego, chili
łyżeczka trawy cytrynowej suszonej
Wykonanie:
Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przyprawy, do tak przygotowanej marynaty wkładamy pokrojone na plastry piersi z kurczaka na min, noc. Po tym czasie grillujemy na rumiano z obu stron.
http://www.alma24.pl/
Tak doprawiona pierś z kurczaka musi smakować wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńAż ślinka leci na sam widok :)
Pyszna jest, to prawda :)
Usuńbardzo smaczna propozycja !
OdpowiedzUsuń;)
Usuńpysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMięsko w zupełnie nowym i ciekawym wydaniu :)
OdpowiedzUsuńZawsze to jakies urozmaicenie
UsuńWygląda doskonale :)
OdpowiedzUsuńTak tez smakuje, dziekuję
UsuńBrzmi pysznie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam orientalną kuchnię i chętnie to wypróbuję :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, jest smacznie
UsuńBardzo ciekawa propozycja smakowa. Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńTak improwizacja, która wyszła bardzo smacznie
UsuńPodoba mi się ta propozycja :-)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na obiad :) Takie smaki w kuchni to ja lubię :)
OdpowiedzUsuńJa też ;) delikatne mięso, a konkretny smak przypraw ;)
UsuńMyy , pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńBardzo fajny przepis mogę go zastosować w swojej diecie ... No i pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuń