poniedziałek, 23 maja 2016

AZJATYCKA GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA

Dziś na obiad proponuję wnieść do naszych kuchni troszkę orientu. Delikatne piersi z kurczaka i mocniejsze smaki marynaty pasują idealnie. Polecam na poniedziałkowy obiad. Niech smacznie zacznie się Nam tydzień!
 Składniki:
2 piersi z kurczaka
pół szklanki oleju
2 łyżki octu winnego
po pół łyżeczki: kolendry, kuminu, kurkumy, imbir, kardamonu,goździka, czosnku granulowanego, chili 
łyżeczka trawy cytrynowej suszonej
Wykonanie:
Olej mieszamy z octem winnym, dodajemy przyprawy, do tak przygotowanej marynaty wkładamy pokrojone na plastry piersi z kurczaka na min, noc. Po tym czasie grillujemy na rumiano z obu stron.

GRILL PIKNIK Menuhttp://www.alma24.pl/



23 komentarze:

  1. Tak doprawiona pierś z kurczaka musi smakować wyśmienicie :)
    Aż ślinka leci na sam widok :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo smaczna propozycja !

    OdpowiedzUsuń
  3. Mięsko w zupełnie nowym i ciekawym wydaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam orientalną kuchnię i chętnie to wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawa propozycja smakowa. Chętnie wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak improwizacja, która wyszła bardzo smacznie

      Usuń
  6. Świetny pomysł na obiad :) Takie smaki w kuchni to ja lubię :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też ;) delikatne mięso, a konkretny smak przypraw ;)

      Usuń
  7. Bardzo fajny przepis mogę go zastosować w swojej diecie ... No i pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń