Składniki:
80 dag schabu
330 ml śmietany 30%
30 dag pieczarek
1 cebula
pól szklanki bulionu warzywnego
sól , pieprz
mąką do oprószenia kotletów
masło do smażenia
Wykonanie:
Na patelni kładziemy masło. Schab kroimy w plastry, każdy oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące, obsmażamy. Na drugiej patelni na masełku szklimy posiekaną cebulę, dorzucamy też pokrojone w plastry
pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki się zrumienią wlewamy ok pól szklanki bulionu oraz śmietanę. Na patelni układamy kotlety, podduszamy razem aż do zgęstnienia sosu.
W takim sosie to by się też chętnie pyzę umaczało :D
OdpowiedzUsuńW takim sosie wszystko smakuje :0
UsuńJa również tradycyjnego schabowego nie robię. Przejadły nam się dawno. A w takich zestawieniach to mięso uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńZawsze można udusić z czymś innym i dzięki temu nigdy się nie znudzą. Pysznie :)
Oj tak, trzeba urozmaicać, żeby nudno nie było
Usuńpyszne !
OdpowiedzUsuńDZIĘKUJĘ
UsuńUwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię
Usuńschab w sosie zawsze się sprawdza na rodzinny obiad;)
OdpowiedzUsuńWszyscy go lubią, po prostu..
UsuńBardzo lubię takie mięsko:)
OdpowiedzUsuńJa też, zawsze smakuje
UsuńMojej rodzince na pewno będzie smakowało :-)
OdpowiedzUsuńPolecam, na pewno bedzie pysznie
UsuńPyszne, robię prawie identyczny sosik :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńTo jest znakomite ;-)
OdpowiedzUsuńOj tak, racje przyznaję
Usuń