Składniki:
1 płat ciasta francuskiego
2 piersi z kurczaka
1 kulka mozzarelli
sól, pieprz, zioła prowansalskie
1 jajko
Wykonanie:
Rozkładamy ciasto francuskie. Piersi z kurczaka kroimy każdą na cienkie kotlety. Z obu storn oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Układamy w dwa rzędy obok siebie na środku ciasta, zostawiając boki ciasta wolne. Na wierzch układamy plastry mozzarelli i plastry pomidora. Wolne boki ciasta nacinamy do środka co kilka cm, następnie raz z jednej raz z drugiej strony paski nakładamy na środek ciasta, robiąc a'la warkocz. Wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem. Pieczemy ok 20-25 minut do zrumienienia ciasta.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
super, zrobiłabym na kolację
OdpowiedzUsuńPolecam, bo bardzo smaczne
Usuńświetny pomysł na "awaryjny" obiad :)
OdpowiedzUsuńOj tak, robi się błyskawicznie
UsuńO mniam, jaki nietypowy obiadek :D
OdpowiedzUsuńAle za to jaki pyszny
UsuńMmmmm ślinka mi cieknie na sam widok :-)
OdpowiedzUsuńRzeczywiscie przeyszne to jest
UsuńJaki obłędny warkocz :-) Pięknie wygląda i na pewno smakuje tak, że palce lizać :-)
OdpowiedzUsuńOj tak, polecam ;)
UsuńO pierwszy raz widzę taki przepis. jest bardzo oryginalny.
OdpowiedzUsuńI bardzo smaczny, warto go zrobić
Usuńsuper przystawka:)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńFantastyczny jest ten warkocz! :) Same fajne składniki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńProsto i smacznie :D
OdpowiedzUsuńOj tak ;0
Usuńbym zjadła gagatka:)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńMniam jakie pyszności u ciebie :-)
OdpowiedzUsuńTo prawda, zapraszam Marzenko
UsuńMniam jakie pyszności u ciebie :-)
OdpowiedzUsuńPięknie się prezentuje
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńO mniam! Pyszna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna, polecam
UsuńMozzarella i pomidory to super połączenie. Bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńPołaczenie mozna by rzecz idealne
UsuńMniam jakie pyszności, muszę znaleźć jakieś dobre ciasto francuskie bo biedronkowe jest bardzo tłuste i średnie w smaku ;/
OdpowiedzUsuńTo prawda, biedronkowe nie jest za cekawe
UsuńBardzo pyszna propozycja.
OdpowiedzUsuńDziekuję
UsuńDziekuję
OdpowiedzUsuń