poniedziałek, 13 lutego 2017

BURACZANE SPAGHETTI

Kiedyś często zajadałam się carpacchio z buraka. Fajna przystawka, jeśli jedliście, to wiecie o czym mówię. Kiedy w moje ręce wpadła mi nowość od Fit@Easy- spaghetti z buraka, od razu wiedziałam jak je wykorzystam. To doskonała propozycja dla osób na diecie bezglutenowej, osób dbających o linię oraz dla zabieganych. Nie zawierają konserwantów ani sztucznych barwników, a oprócz tego pięknie prezentują się na talerzu. 
Warzywny makaron Fit&Easy odkryje przed Tobą sekrety delikatnego smaku buraka Alto. Ta podłużna odmiana charakteryzuje się słodkim smakiem, wyjątkową soczystością, bez ziemistego posmaku. Dzięki niemu stworzysz oryginalną sałatkę, kolorową zapiekankę i każde danie, jakie tylko podpowie Ci wyobraźnia. Makaron doskonale smakuje na surowo oraz po upieczeniu, zblanszowaniu lub usmażeniu. Na opakowaniu zamieszczone są kulinarne inspiracje, po które warto sięgnąć, aby przygotować wyśmienite danie.
Oprócz spaghetti buraczanego w ofercie znajdziemy też spaghetti z marchewki. Też pyszne.
Zapraszam Was na moją propozycję na wykorzystanie tego warzywa.
Składniki:
20 dag spagetti z buraka
kilka kostek sera feta
kilka włoskich orzechów
kilka pistacji surowych
garść rukoli
sos;
2 łyżki oleju lnianego
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżka miodu lipowego
sól,pieprz
Wykonanie:
Spaghetti  z buraka gotujemy ok 5 minut. Po tym czasie zlewamy wodę, studzimy. Orzechy drobno siekamy, dodajemy do buraków, dokładamy też rukolę. Przygotowujemy sos łącząc wszystkie składniki ze sobą. Polewamy nim buraki, dobrze mieszamy. Spaghetti układamy na talerzu, dopiero wtedy posypujemy pokruszoną fetą. Dodanie jej od razu do sałatki i mieszanie zabarwi ser na kolor buraka. 






28 komentarzy:

  1. Bardzo fajne są te warzywa. Surówka w mig może być zrobiona :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super pomysł z tym warzywnym makaronem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne! I ten kolorek piękny i zachęcający. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wcześniej nie widziałam takiego pomysłu :D Może być smakowite :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam zestaw burak, feta i sałata:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Już czuje ten smak Musi być nieziemski Super pomysl! Pozdrowionka cieplutkie dla ciebie

    OdpowiedzUsuń
  7. Już widziałam takie warzywne spaghetti. Świetny pomysł na ich wykorzystanie. Podoba mi się Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Można z nim kombinowac na różne sposoby ;)

      Usuń
  8. bardzo pomysłowe te nowe produkty, można z nimi wiele ciekawych dań ugotować

    OdpowiedzUsuń
  9. Fajnie wygląda, w dodatku samo zdrowie :-)

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda cudownie ♥ Zjadłabybm ! :D

    OdpowiedzUsuń
  11. Swietnie sie prezentuje i już sobie wyobrażam ten cudowny smak :)

    OdpowiedzUsuń