Składniki:
6 sznycli indyczych
1 trójkącik sera brie
szklanka żurawiny
2 łyżeczki cukru
sól,pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
* Żurawinę wrzucamy do rondelka, wlewamy odrobinę wody, dusimy, aż żurawina zacznie się rozpadać, dodajemy cukier. Jeśli jest za mało słodka, możemy dosłodzić więcej.
*Sznycle rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem.
*Ser brie kroimy na 6 kawałków.
*Na każdy kawałek mięsa wykładamy kawałek sera i łyżeczkę żurawiny. Zwijamy roladki.
*Obsmażamy roladki z obu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego , zapiekamy 15 minut.
Wygląda obłędnie!
OdpowiedzUsuńProdukty spisane na karteczce i w przyszłym tygodniu zrobię :D
Polecam :)
UsuńWygląda przepysznie :-)) Z pewnością wypróbuję ten przepis :-)) Aż zgłodniałam :-)
OdpowiedzUsuńYum
OdpowiedzUsuń;)
UsuńLubię takie zestawienia :-)
OdpowiedzUsuńPasuje do siebie idealnie, pyszne jest
UsuńWyglądają niesamowicie apetycznie :) Mniam...
OdpowiedzUsuńSą pyszne, to prawda
UsuńBardzo smaczne jedzonko:)
OdpowiedzUsuńDziękuję Danusiu
UsuńPyszne roladki. Muszę kiedyś zrobić.
OdpowiedzUsuń:) Polecam
UsuńNa pewno były bardzo smaczne :D
OdpowiedzUsuń;)
UsuńWspaniałe roladki!
OdpowiedzUsuńDziękuję
UsuńPyszny obiadek :)
OdpowiedzUsuńApetyczne zawijaski :D
OdpowiedzUsuńOj tak, bardzo dobre
Usuń