wtorek, 24 października 2017

ROLADKI ZE SZNYCLA INDYCZEGO Z SEREM BRIE I ŻURAWINĄ

Indycze mięso i żurawina świetnie się ze sobą komponują. Postanowiłam więc mojej rodzinie na obiad podać pyszne roladki z dodatkiem sera brie i żurawiną. Można użyć żurawinę ze słoika , ale ja tym razem dałam świeżą, którą przygotowałam prosto przed przygotowaniem roladek. Mięso nabiera fajnego smaka, jest pyszne.

Składniki:
6 sznycli indyczych
1 trójkącik sera brie
szklanka żurawiny
2 łyżeczki cukru
sól,pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
* Żurawinę wrzucamy do rondelka, wlewamy odrobinę wody, dusimy, aż żurawina zacznie się rozpadać, dodajemy cukier. Jeśli jest za mało słodka, możemy dosłodzić więcej. 
*Sznycle rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem. 
*Ser brie kroimy na 6 kawałków. 
*Na każdy kawałek mięsa wykładamy kawałek sera i łyżeczkę żurawiny. Zwijamy roladki.
*Obsmażamy roladki z obu stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego , zapiekamy 15 minut. 

20 komentarzy:

  1. Wygląda obłędnie!
    Produkty spisane na karteczce i w przyszłym tygodniu zrobię :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda przepysznie :-)) Z pewnością wypróbuję ten przepis :-)) Aż zgłodniałam :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają niesamowicie apetycznie :) Mniam...

    OdpowiedzUsuń