Składniki:
pasek wędzonych żeberek
20 dag wędzonego boczku
pętko cienkiej kiełbasy
1 główka kapusty młodej
2 marchewki
pęczek koperku
1 cebulka
sól, pieprz
2 liście laurowe
4 ziela ang
Wykonanie:
Do garnka wlewamy ok 3 litry wody, wrzucamy pokrojone na mniejsze kawałki żeberka, dodajemy pokrojoną marchewkę,w rzucamy przyprawy. Gotujemy ok 20 minut.
W tym czasie boczek oraz kiełbasę kroimy w kostkę, przesmażamy, dodajemy posiekaną cebule, szklimy.
Kapustę szatkujemy, dodajemy do garnka z wywarem i żeberkami, dokładamy przesmażony boczek z kiełbaską. Dodajemy również posiekany koperek. Gotujemy wszystko razem jeszcze ok 30-40 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z całymi ziemniaczkami i kawałkami żeberek.
Kapustka wprost dla mojego męża :) Zrobię
OdpowiedzUsuń