Składniki:
2 figi
2 łyżki miodu
Wykonanie:
Camembert grillujemy na patelni grillowej po kilka minut z każdej strony. Na patelnię wykładamy miód, zanurzamy w nim na kilka minut kawałki fig, przewracając z jednej na druga stronę. Na talerz wykładamy ser, na niego kawałki fig, polewamy roztopionym miodem.
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy
Oj kochana, kusisz bardzo-uwielbiam tego typu smakołyki :-)
OdpowiedzUsuńJa też, :) dla mnie to poezja :)
UsuńDuet idealny:)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie ;)
UsuńU nas jest pięknie i słonecznie także pozostaniemy przy lodach z figami :D Aczkolwiek jesteśmy ciekawe jak taki ser z figą smakuje :)
OdpowiedzUsuńPolecam wypróbowac, bo jest pyszny
UsuńUwielbiam jego smak z figami :-)
OdpowiedzUsuńPasują do siebie idealnie
UsuńMega kombinacja smakowa
OdpowiedzUsuń;)
UsuńWykwintnie, mniam:)
OdpowiedzUsuńI to jeszcze jak ;)
UsuńAż ślinka cieknie jak się czyta ten przepis na pyszny deser. Chyba sobie taki przygotuję :)
OdpowiedzUsuńKrysiu polecam, na pewno bedziesz zadowolona smakiem
UsuńCiekawe połączenie sera i owocu :)
OdpowiedzUsuńA z kieliszkiem wina smakuje jeszcze lepiej
UsuńCudne zdjęcie. Zakładam, że tak smakuje jak wygląda :)
OdpowiedzUsuńOj..chyba jeszcze lepiej
UsuńW takim wydaniu sera camembert jeszcze nie próbowałam. Podoba mi się ten pomysł <3
OdpowiedzUsuńTo wypróbuj koniecznie, jest pysznie
UsuńAle obled!
OdpowiedzUsuńTo fakt!
UsuńInteresujące połączenie - ślinka cieknie :]
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńMartusiu, figi mam, to i o taki pyszny deser będzie łatwiej :)
OdpowiedzUsuńTo koniecznie zrób ;)
Usuńvoir ceci site Web Dolabuy Hermes En savoir plus Dolabuy Chloe conseils supplémentaires réplique gucci
OdpowiedzUsuń