Składniki:
2 łyzki bułki tartej
1/2 szklanki mleka
1 cebula czerwona
1/2 czerwonej papryki
olej
mąka
1 jajko
kilka gałązek natki pietruszki
sól, pieprz, słodka papryka mielona
Wykonanie:
Paprykę oraz cebule drobno posiekać podsmażyć.
Bułkę tarta zalać mlekiem, dodać do mięsa razem z cebula i papryką. Dodać jajko i posiekaną natkę. Doprawić masę mięsną, wyrobić dokładnie. Formować kotleciki, obtoczyć w mące i odstawić do lodówki na min 30 minut. Po tym czasie smażyć.
Ja ostatnio robiłam mielone z dodatkiem cukinii. Nie byłam przekonana czy będą smaczne. Okazało się, że wyszły rewelacyjnie:) Z papryką chętnie spróbuję. To świetny sposób na przemycenie warzyw:)
OdpowiedzUsuńTakie z dodatkiem warzyw sa bardzo smaczne
UsuńBardzo lubię takie mielone z warzywkami:)
OdpowiedzUsuńNie dziwie się, pyszne są
UsuńZawsze lubiłyśmy mielone z warzywami bo nie były wtedy takie suche :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, dodaja wilgotności, ale i fajnego smaczka
UsuńSuper kotleciki kochana :-)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię mielone, chyba nigdy mi się nie znudzą :) Tez zawsze dodaje do nich jakieś warzywka :)
OdpowiedzUsuńI dając zawsze inne, może zawsze byc inaczej ;)
UsuńFajny pomysł na dodanie papryki. Fajnie zaromatyzowała kotleciki :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, smak bardzo przyjemny
UsuńJestem na etapie papryki ciekawy przepis muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńPolecam, bo są pyszne
UsuńTwoje połączenie w pełni usatysfakcjonowałoby mnie :)
OdpowiedzUsuńPolecam więc, pyszne jest
UsuńA u mnie tyle papryki, też muszę takie zrobić, mniam:)
OdpowiedzUsuńTo koniecznie, smaczne są i to bardzo
Usuńspróbuje takie zrobić,wyglądają pysznie :)
OdpowiedzUsuńPolecam, są bardzo dobre
Usuń