poniedziałek, 22 sierpnia 2016

DELIKATNE MIELONE Z PAPRYKĄ

Poniedziałek zaczynamy czymś konkretnym.Niby proste, tak powszechne mielone kotlety, jednak w tej wersji zupełnie inne, w odmienionym smaku i konsystencji. Dzięki przechowaniu gotowych surowych kotletów w lodówce przed obsmażeniem, zyskują one niezwykłej delikatności. Spróbujcie sami. 
Składniki:
500 g mięsa mielonego
2 łyzki bułki tartej
1/2 szklanki mleka
1 cebula czerwona
1/2 czerwonej papryki
olej
mąka
1 jajko
kilka gałązek natki pietruszki
sól, pieprz, słodka papryka mielona
Wykonanie:
Paprykę oraz cebule drobno posiekać podsmażyć.
Bułkę tarta zalać mlekiem, dodać do mięsa razem z cebula i papryką. Dodać jajko i posiekaną natkę. Doprawić masę mięsną, wyrobić dokładnie. Formować kotleciki, obtoczyć  w mące i odstawić do lodówki na min 30 minut. Po tym czasie smażyć.

19 komentarzy:

  1. Ja ostatnio robiłam mielone z dodatkiem cukinii. Nie byłam przekonana czy będą smaczne. Okazało się, że wyszły rewelacyjnie:) Z papryką chętnie spróbuję. To świetny sposób na przemycenie warzyw:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię takie mielone z warzywkami:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zawsze lubiłyśmy mielone z warzywami bo nie były wtedy takie suche :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo lubię mielone, chyba nigdy mi się nie znudzą :) Tez zawsze dodaje do nich jakieś warzywka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Fajny pomysł na dodanie papryki. Fajnie zaromatyzowała kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Jestem na etapie papryki ciekawy przepis muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Twoje połączenie w pełni usatysfakcjonowałoby mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. A u mnie tyle papryki, też muszę takie zrobić, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  9. spróbuje takie zrobić,wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń