wtorek, 9 sierpnia 2016

PUCH Z CZEKOLADĄ

Popularne ciasto, tym razem w wersji z czekoladą. Pychotka!
Składniki:
1/2 kg sera do sernika
2 galaretki pomarańczowe
3 łyżki cukru pudru
400 ml gorącej wody
2 Śnieżki w proszku lub 250 ml śmietany kremówki
1 szklanki mleka- do śnieżek
biszkopty do wyłożenia trotownicy
czekoladowe wiórki-CUKIETERIA

czekoladowe rurki-CUKIETERIA
tulipany z masy- CUKIETERIA
Wykonanie:
*Tortownicę wykładamy ciastkami. 
*Galaretki rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy. 
*Śnieżki łączymy z szklanką zimnego mleka, ubijamy na sztywno. Możemy też w zastępstwie ubić 250 ml śmietany kremówki. Ciągle ubijając dodajemy cukier puder oraz ser. 
Następnie po trochu dodajemy wystudzoną galaretkę. Masę serową wylewamy na ciasto.Odstawiamy do lodówki do stężenia.
* Na boki ciasta wbijamy rurki czekoladowe, wierzch obficie posypujemy wiórkami czekoladowymi, układamy tulipany jako dekorację.

38 komentarzy:

  1. Ależ pięknie wygląda i pewnie tak smakuje :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. I tak z rana, z czekoladą do ludzi? Serca nie masz 😆 Musi być boskie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W południe to też tak smacznie wygląda a ja głodna :P

      Usuń
    2. O każdej porze czekolada dobrze wchodzi ;)

      Usuń
  3. I tak z rana, z czekoladą do ludzi? Serca nie masz 😆 Musi być boskie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Na bogato ten puch :D O mniam!

    Zapraszamy do wzięcia udziału w konkursie na naszym blogu <3

    OdpowiedzUsuń
  5. Tego jeszcze nie jadłam, dziękuję za przepis :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawe ciasto. Z chęcią bym spróbowała tego cuda.

    OdpowiedzUsuń
  7. Bajecznie wygląda, nic tylko się częstować :)

    OdpowiedzUsuń
  8. poprosze kawałek! :)
    pozdrawiam, mikrouszkodzenia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  9. Uch..uch co za puch :) Puch jest rewelacyjnym ciachem :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Poezja xD Istna poezja :) Tego typu słodkościom nie mogę się oprzeć <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Jak pysznie wygląda i na pewno takie jest :D

    OdpowiedzUsuń
  12. Coś na szybko, a jakie dobre!

    OdpowiedzUsuń