sobota, 17 grudnia 2016

ŁOSOŚ W ORZECHOWEJ PANIERCE

Dziś przybywam do Was z nowym, wypróbowanym na moich domownikach, przepisem na pieczonego łososia. Tym razem uszlachetniłam jego smak panierką orzechową, dzięki czemu jeszcze bardziej zyskał na smaku. Na Wigilijnym stole na pewno zrobi furorę ;)
Składniki:
500 g łososia filet
sól,pieprz
3 łyżki musztardy miodowej
pół kostki masła
1 łyzka soku z cytryny
1 łyżka miodu
5 łyżek bułki tartej
5 łyżek posiekanych orzechów włoskich
Wykonanie:
Filet osuszamy, oprószamy sola i pieprzem.Kroimy w kawałki.W garnuszku roztapiamy masło, dodajemy musztardę i miód, dobrze mieszamy. Rybę zanurzamy w tak przygotowanej marynacie na min pół godziny. Orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki, mieszamy z bułką tartą. W takiej panierce obtaczamy kawałki ryby, układamy na blasze, pieczemy ok 10 minut. 
Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY 
http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy

36 komentarzy:

  1. Do Łososia jakoś nigdy nie mogę się przekonać, mimo że ryby uwielbiam :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W takim wydaniu, łosos smakuje troszkę inaczej

      Usuń
  2. Mniam, wspaniały pomysł na łososia :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Orzechowa panierka? To brzmi cudownie pysznie :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Pomysł z panierką rewelacyjny, chętnie wypróbuje:-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetny pomysł! musi smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Oj, tak. Tak podana rybka z pewnością zachwyci wszystkich gości :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo fajny przepis. Ciekawa jestem smaku rybki z orzechami :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo ciekawa propozycja z ta orzechowa panierką :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Na pewno zrobiłby furorę! Prezentuje się super i jest na pewno przepyszny. Wypróbuję przepis po Świętach :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest przepyszny, w świeta na stole obowiązkowo

      Usuń
  10. Fajny pomysł na odmienienie ryby orzechową panierką :D

    OdpowiedzUsuń