Składniki:
30 dag kiszonej kapusty
0,5 l jasnego piwa
1 duża cebula
ziele ang
liść laurowy
majeranek
pieprz
szklanka bulionu warzywnego
Wykonanie:
Białą kiełbasę gotujemy ok 15 minut w piwie z dodatkiem łyżki majeranku. Po tym czasie kiełbasę nacinamy, zrumieniamy na małej ilości oleju, trzymamy w cieple. Zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy odciśniętą kapustę, podsmażamy razem 5 minut, po tym czasie zalewamy bulionem i dusimy 15 minut. Po tym czasie na talerz wykładamy kapustę, wykładamy kiełbaski.
Biała kiełbasa bardzo pasuje do kiszonej kapusty, smaki dobrze się komponują ...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam wiosennie :-)
Pozdrawiam Krysiu również
Usuńbardzo lubię białą kiełbaskę na kapuście kiszonej, a wieki już nie jadłam. Będę musiała nadrobić zaległości, bo mi smaka narobiłaś :) Pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńTo koniecznie nadrabiaj, tym bardziej że znasz smak
UsuńRaz w roku jemy białą kiełbasę (w ogóle raz w roku jemy kiełbasę :P) i to właśnie będzie za tydzień xD Taką to już w ogóle by się zjadło :D
OdpowiedzUsuń;)
Usuńfajowy pomysł z tą kapustą, ja uwielbiam białą kiełabskę i zdarza mi się ją jeść częściej niż tylko raz do roku więc postaram się zapamiętać przepis i wypróbować :)
OdpowiedzUsuńZapamietaj i wypóbuj, bo warta
UsuńPyszna kiełbaska :)
OdpowiedzUsuńOj tak, bardzo smaczna
UsuńPysznie, na to danie nie trzeba mnie namawiać :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuńu mnie biała kiełbasa tylko w żurku,ja go nie jem,więc biała mi się nie trafia. Ale może zrobię sobie taką? ;)
OdpowiedzUsuńPolecam ;)
UsuńPyszna wersja białej kapusty. Lubię takie dosmaczone kiełbaski :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie jest ;)
Usuń