Składniki:
1 bułka z ziarnami, pestkami
1 jajko
pól pomidora
sól, pieprz
2 plasterki cebuli
3 plastry boczku wędzonego
szczypiorek
gałązka koperku
Wykonanie:
*Boczek zrumieniamy z obu stron, na wytopionym tłuszczu smażymy jajecznicę z 1 jajka, doprawiamy solą i pieprzem.
* Bułkę przecinamy na połowę.
* Pomidora kroimy w kostkę, wykładamy na bułkę, oprószamy solą i pieprzem. Na to wykładamy plastry cebuli.
*Następnie wykładamy odsączony bekon, a na niego jajecznicę. Posypujemy szczypiorkiem i na wierzch dajemy gałązkę koperku.
*Przykrywamy i zajadamy ze smakiem.
świetna kanapka. Wiem co mówię;) Ostatni tydzień spędziłam na wyjeździe i jadłam sporo kanapek ;)
OdpowiedzUsuńTka wymyślana o wiele lepsza niz tylko wedlina wbułce
Usuńjakie dobre śniadanie ! :)
OdpowiedzUsuń;0
UsuńPysznie wygląda :) Na takie śniadanko jestem chętna :)
OdpowiedzUsuńPolecam
UsuńTak tez może być dla odmiany ;-)
OdpowiedzUsuńUrozmaicenia jak najbardziej wskazane ;)
UsuńPysznie wygląda :). Gdy byłam dzieckiem mama często dawała nam taką jajecznice między krokami chleba do szkoły. Do tej pory bardzo lubię 😊
OdpowiedzUsuńMm..ja pamietam jajko sadzone pomiędzy bułkami ;)
UsuńBardzo lubiłyśmy ciepłą jajecznicę dodawać do bułki z masłem :D
OdpowiedzUsuńPyszna na kolację ☺
OdpowiedzUsuńKolacja, sniadanie,.,jak kto woli
UsuńOooo super pomysł! Podoba mi się :)
OdpowiedzUsuńCiekawa propozycja :)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńPychotka!
OdpowiedzUsuńMogłabym prosić o kliknięcie w link w tym poście? Byłabym bardzo wdzięczna :)
Zachęcam też do wspólnej obserwacji :)
veronicalucy.blogspot.com
Nie klikam ;(
Usuń