Składniki:
1 kg żeberek ekstra mięsnych
sól, pieprz
marynata;
8 łyżek miodu
2 łyżki przyprawy Worcester
4 łyżki cukru
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki musztardy
8 łyżek keczupy pikantnego
Żeberka posypujemy sola i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty dobrze mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Żeberka obtaczamy w mary
nacie, odstawiamy do lodówki na min 12 godzin. Po tym czasie pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170-180 st przez godzinę.
moja druga połówka byłaby zachwycona :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńI takie też są ;)
UsuńCiekawie i pysznie :)
OdpowiedzUsuńOj tak, zdecydowanie
UsuńWygląda tak, że palce lizać :D
OdpowiedzUsuńSmakuje do ostatniego kęsa
Usuńoj leje i nie zamierza przestać! żeberka kuszące:)
OdpowiedzUsuńNa taką pogodę jak znalazł
UsuńPyszne :-)
OdpowiedzUsuńDzięki
UsuńWspaniały obiad :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie
UsuńUwielbiam takie żeberka :) Smakują wyśmienicie. Choć ja troszkę inaczej je robię :)
OdpowiedzUsuńmama-urwisa.blogspot.co.uk
Każdy ma swoje sposoby, każdy je robi na swój sposób wyśmienicie
UsuńNa taki obiadek jestem chętna :) Pycha :)
OdpowiedzUsuńZapraszam
UsuńAż ślinka cieknie na ich widok :) mniam :)
OdpowiedzUsuńSzczerze polecam
UsuńMężowe byłoby wniebowzięte, jak by mu zrobiła takie żeberka :D
OdpowiedzUsuńTo koniecznie musisz zrobić
Usuń