Składniki:
2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 jajka
100 g cukru
pól szklanki oleju
szklanka jogurtu naturalnego
5 jabłek
cukier puder
Wykonanie:
*Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy jajka, cukier, olej i jogurt. Wszystko miksujemy. Do tortownicy o średnicy 25 cm wylewamy ciasto.
* Jabłka obieramy przekrajamy na połówki, wydrążamy gniazda nasienne. Wciskamy w ciasto wybrzuszeniem do góry
* Pieczemy ok 50-60 minut w 170 st. Sprawdzamy patyczkiem- do suchego patyczka.
Pycha, lubię jabłeczniki...
OdpowiedzUsuńTakie domowej roboty...
Takie najlepsze
UsuńTakie ciasta uwielbiam :) Są bardzo smaczne, łatwo się je przygotowuje i każdemu smakują :)
OdpowiedzUsuńOj tak, to akurat prawda
UsuńPyszotka.
OdpowiedzUsuńSZybkie i smaczne ciasto ucierane :)
OdpowiedzUsuńTo prawda, robi się w kilka chwil
UsuńCzasem takie najprostsze przepisy są najlepsze. Nie dość, że pyszne, to jeszcze zawsze się udają :)
OdpowiedzUsuń;)
UsuńNajprostszy i najsmaczniejszy :)
OdpowiedzUsuńPodpisuję się pod Twoimi słowami Krysiu
UsuńPycha. :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie ciasta :) Ale zamiast jabłek dałabym np. śliwki :D:D
OdpowiedzUsuńZe śliwkami tez byłoby pysznie
UsuńProste i pyszne :)
OdpowiedzUsuńTakie ciasta lubię najbardziej:)
OdpowiedzUsuńJa też , w chwili kiedy cos mi się chce na szybko robie właśnie ucierańce
UsuńPoprosimy porcję z dużym kawałkiem jabłka <3
OdpowiedzUsuńProsze ;)
UsuńWygląda cudownie ☺
OdpowiedzUsuńDziękuję
Usuńdo herbaty byłby idealny
OdpowiedzUsuńZdecydowanie
Usuń