Składniki:
500 g obranej dyni, starkowanej na dużych oczkach
2 jajka
szklanka mąki
sól, pieprz, imbir
150 g sera fety
Wykonanie:
Do starkowanej dyni dodajemy mąkę, jajka, pokruszony ser feta, doprawiamy solą, pieprzem i imbirem.
Do starkowanej dyni dodajemy mąkę, jajka, pokruszony ser feta, doprawiamy solą, pieprzem i imbirem.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką porcję masy dyniowej, smażymy na rumiano z obu stron.
Podajemy ze śmietaną.
super pomysł :) ja robiłam ostatnio z kaszą jaglaną i też były genialne :)
OdpowiedzUsuńRobiłam placuszki dyniowe, ale na słodko. Były pyszne:)
OdpowiedzUsuńTwoja propozycja jest bliższa moim smakom, bo wolę te: słone, ostre, kwaśne:)
Smacznie pozdrawiam i zapraszam do siebie:)
Na takie placuszki długo nie trzeba mnie namawiać :) Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńPlacki z dyni uwielbiam, więc Twoja propozycja jak najbardziej trafia w moje gusta :)
OdpowiedzUsuńTakie placuszki muszą być dobre :)
OdpowiedzUsuń