Składniki:
100 g kaszy gryczanej
250 g pieczarek
1 cebula
3 łyżki mąki
1/3 szklanki bułki tartej plus bułka do panierki
2 łyżki majonezu
sól, pieprz, słodka mielona papryka
kilka gałązek natki pietruszki
Wykonanie:
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie.
Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, kiedy się zrumienią dorzucamy na patelnię posiekaną cebulę.
Do ugotowanej kaszy dodajemy pieczarki i cebulę. Dokładamy posiekaną natkę, majonez, bułkę tartą, mąkę, doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano.
Podajemy z ulubionym sosem.
Kasza gryczana to świetny pomysł na róznorodne dania. Nie musimy podawać jej tylko jako dodatek do obiadu, może być jego głównym składnikiem.
Przy okazji zakupów w moim odkrytym niedawno sklepie internetowym z ekologicznymi produktami BEE.PL- zawsze robię zapas KASZY GRYCZANEJ ponieważ zajmuje ona ważne miejsce w mojej kuchni. Duży wybór dobrych jakościowo produktów i szybka dostawa, to wielki plus tego sklepu. Polecam i Wam!
Pożarłabym w mig :)
OdpowiedzUsuńkasze lubię więc to coś dla mnie :D
OdpowiedzUsuńPyszne kotleciki :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńZdrowe, smaczne, pożywne, o to chodzi w żywieniu:)
OdpowiedzUsuń