Składniki:
4 jajka
4 pomidory dość twarde, jędrne
4 plastry salami lub innej ulubionej wędliny
sól morska Kamis
pieprz młotkowany Kamis
zioła prowansalskie Kamis
Wykonanie:
Pomidorom ścinamy wierzchy. Środek dobrze wydrążamy,ale uważamy żeby nie przedziurawić dna. Oprószamy solą, pieprzem i ziołami. Wnętrze pomiora wykładamy plasterem salami. Ostroznie wbijamy jajko, oproszamy solą i pieprzem, wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż zetnie się białko.
Martuś ale super danie :-) wygląda pysznie :-) rewelacyjny pomysł :-)
OdpowiedzUsuńTakie danie to ja bardzo lubię)
OdpowiedzUsuńJak zwykle u ciebie wiele smakowitosci:)
jaki świetny pomysł! Wspaniale wyglądają takie pomidory!
OdpowiedzUsuńTakiego pomysłu jeszcze nie widziałam!
OdpowiedzUsuńRewelacja!
Pozdrawiam
http://glamourmamablog.blogspot.co.uk/
Fajny pomysł, a przy tym wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję wszytskim za miłe słowa, rzeczywiście pomidorki i wyglądają i smakują :)
OdpowiedzUsuńświetnie podane i jakie kolorowe
OdpowiedzUsuńPomysłowe :) Ciekawie przedstawione .
OdpowiedzUsuńbardzo pomysłowe jedzonko :)
OdpowiedzUsuń