piątek, 19 września 2014

ZAPIEKANE PORY W SZYNCE PARMEŃSKIEJ

Pyszneeeeeeee...... 
Składniki:
4 pory 
8 plastrów szynki parmeńskiej
szklanka śmietany 30%
szklanka tartej mozzarella
sól morska Kamis
Wykonanie:
Porom obcinamy zielone części, zostawiamy tylko białe kawałki.Układamy pory w garnku zalewamy wodą, solimy, gotujemy od zagotowania wody ok 15 minut. Po tym czasie pory odcedzamy, studzimy. Każego pora zawijamy w 2 plastry szynki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy śmietanką, posypujemy tartą mozzarellą. Przykrywamy, wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Po tym czasie odkrywamy,podpiekamy do
zrumienienia sera.

4 komentarze:

  1. Lubię pory a w takiej formie muszą być pyszne :-) zjadłabym tak podane :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale wymyśliłaś, chętnie bym wypróbowała

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda smakowicie, czegoś takiego jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo ciekawe . Nie pomyślałam by tak zapiec porę :)

    OdpowiedzUsuń