Pyszneeeeeeee......
Składniki:
4 pory
8 plastrów szynki parmeńskiej
szklanka śmietany 30%
szklanka tartej mozzarella
sól morska Kamis
Wykonanie:
Porom obcinamy zielone części, zostawiamy tylko białe kawałki.Układamy pory w garnku zalewamy wodą, solimy, gotujemy od zagotowania wody ok 15 minut. Po tym czasie pory odcedzamy, studzimy. Każego pora zawijamy w 2 plastry szynki, układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy śmietanką, posypujemy tartą mozzarellą. Przykrywamy, wkładamy do piekarnika na ok 20 minut. Po tym czasie odkrywamy,podpiekamy do
zrumienienia sera.
Lubię pory a w takiej formie muszą być pyszne :-) zjadłabym tak podane :-)
OdpowiedzUsuńale wymyśliłaś, chętnie bym wypróbowała
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie, czegoś takiego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe . Nie pomyślałam by tak zapiec porę :)
OdpowiedzUsuń