Pysze, złociste, kotleciki z ryby....Delikatne mięsko, dzieciakom bardzo przypadły do smaku
Składniki:
1/2 kg filetu z morszczuka
2 marchwie
1 cebula
pół pęczka natki pietruszki
4 łyżki mleka
1 jajko
6 łyżek bułki tartej
sól
pieprz
rozmaryn
gałka muszkatałowa
majeranek
bułka tarta do panierki
Wykonanie:
Filety mielimy przez maszynkę, dorzucamy też cebulę i marchew. Razem mielimy. Natkę pietruszki drobno siekamy, dorzucamy do masy rybnej. Dodajemy mleko, bułke tartą i jajko.Dodajemy sól, pieprz, majeranek, gałkę muszkatałową, rozmaryn do smaku. Formujemy płaskie kotleciki, panierujemy w bułce tartej, smażymy na rumiano na wolnym ogniu.
Martuś pysznie wyglądają. A na wstępie chyba wkradł się błąd :-):-):-) pozdrowionka :-)
OdpowiedzUsuńMarzenko,dzięki za czujnośc :) Już myślałam o jutrzejszym obiedzie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie ma za co kochana :-) ja czasami też coś pomylę, buziole :-)
OdpowiedzUsuńPycha, też lubimy :)
OdpowiedzUsuńwyglądają bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńrybka kto jej nie lubi :) Można na wiele sposobów robić.
OdpowiedzUsuń